Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley va lista TinaR la Bursa

16.04.2008, 17:55 12

Societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare, preluata la sfarsitul anului trecut de banca americana de investitii Morgan Stanley, va intermedia listarea la Bursa a unui pachet de 25% din actiunile retailerului de imbracaminte TinaR, potrivit reprezentantilor companiei.
Compania urmareste ca prin listare sa atraga fondurile necesare pentru dezvoltarea retelei de magazine.
"TinaR va deveni societate deschisa pentru a avea acces la capitalul necesar dezvoltarii la nivelul atins de companii similare din tarile vecine. Scopul principal va fi dublarea numarului de magazine in 6 luni de la listare", a mai precizat Daniel Tepes, membru in conducerea HTI Valori Mobiliare.
Tepes, care a vandut 51% din actiunile HTI catre Morgan Stanley, a intrat anul trecut in actionariatul TinaR, impreuna cu alti doi brokeri, Sorin Apostol - fostul proprietar al Swiss Capital si Grigore Chis - fostul director de tranzactionare al Broker Cluj. Cei trei au cumparat un pachet de 11,4% din actiuni.
Fondatorii TinaR, Rares Jianu si Sevastina Stoica, au vandut anul trecut un pachet de 24% din actiunile companiei unui grup de sapte oameni de afaceri prin intermediul unei tranzactii de 900.000 de euro, dupa ce vanzarea unui pachet de 49% din actiunile companiei catre fondul olandez MEI a esuat.
"In perioada urmatoare se vor demara procedurile specifice ofertei publice de actiuni, printre care redactarea prospectului de oferta, autorizarea precum si activitatea de "book-building". Se are in vedere ca in toamna acestui an, sau cel tarziu la inceputul anului viitor, TinaR sa vina pe Bursa, tinta fiind categoria a II-a a BVB", a declarat Rares Jianu, directorul general al societatii.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 7 mil. euro si si-a bugetat investitii de 1 mil. euro pentru deschiderea a zece noi magazine de imbracaminte.
TinaR a realizat anul trecut afaceri de 5 mil. euro si un profit de 600.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO