Burse - Fonduri mutuale

Muşat & Asociaţii va acorda asistenţă juridică pentru listarea a 15% din Transelectrica la BVB

Autor: Dan Carol Adrian

18.03.2011, 18:48 52

Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării in Industrie(OPSPI) a selectat firma de avocatură Muşat & Asociaţii pentruacordarea asistenţei juridice la listarea la Bursa de ValoriBucureşti (BVB) a unui pachet de 15% din titlurile companiei detransport al energiei Transelectrica (TEL).

"În urma finalizării procedurii de achiziţie, OPSPI a încheiatcu societatea civilă de avocaţi Muşat & Asociaţii contractul deachiziţie publică având ca obiect asigurarea asistenţei juridice înprocesul de selectare şi contractare de servicii de intermedierefinanciară pentru intermedierea ofertei publice secundare deacţiuni pentru Transelectrica", se arată într-un anunţ alOPSPI.

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Transelectrica, vaplasa la BVB acţiuni reprezentând câte 15% din capitalulTranselectrica, Transgaz Mediaş (TGN) şi Romgaz Mediaş, trei dintrecele mai importante companii energetice controlate deinstituţie.

Pe lângă acest pachet de acţiuni, conducerea Transelectricapropune Ministerului Economiei să vândă prin bursă un pachetsuplimentar de 10-12% din titluri, pentru susţinereainvestiţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO