Burse - Fonduri mutuale

NEPI a strâns 40 mil. euro deşi investitorii de la BVB nu se înghesuie să cumpere

NEPI a strâns 40 mil. euro deşi investitorii de la BVB nu se înghesuie să cumpere

Autor: Stefan Musgociu

06.12.2011, 00:07 472

Fondul sud-african de investiţii imo­biliare New Europe Property Investments (NEPI) a atras 40 milioane euro de la acţionari şi investitori în cadrul unei majorări de capital, banii putând fi utilizaţi pentru potenţiale achiziţii în România sau rambursarea unor împrumuturi.

Majorarea de capital a fost anunţată în a doua parte a lunii octombrie şi s-a încheiat pe 28 noiembrie.

Subscrierile au depăşit cu 48% numărul de acţiuni noi emise, însă la final capitalul a fost majorat exact cu numărul de titluri anunţat la începutul operaţiunii, potrivit unui comunicat transmis, luni, de NEPI Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile nou emise au fost însoţite de drepturi de preferinţă, care au putut fi tranzacţionate inclusiv pe bursa de la Bucureşti, unde au fost realizate doar trei tranzacţii de 51 de lei. Investitorii care au cumpărat drepturile de preferinţă au putut astfel participa la majorarea de capital.

La momentul anunţului lansării suplimentării capitalului, NEPI arăta că fondurile atrase vor fi utilizate pentru a finanţa potenţialele achiziţii în România, aflate în curs de negociere, iar în cazul în care aceste achiziţii nu vor fi realizate, încasările din oferta de drepturi vor fi folosite pentru rambursarea împrumuturilor existente.

La finele lunii octombrie, surse din piaţa imobiliară au declarat că NEPI negociază achiziţia complexului de birouri City Business Centre Timişoara, deţinut de omul de afaceri Ovidiu Şandor, tranzacţie care ar putea ajunge la circa 40 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO