Burse - Fonduri mutuale

Nicolae Kovacs, Agista: Vrem să listăm Agista pe piaţa principală în 2024-2025. Fondul este îndreptat către companii din piaţa AeRO.

Nicoale Kovacs, CEO, Agista: Dacă fundamentele economice ale unor companii fac sens, ne uităm şi pe piaţa de capital să intrăm în rolul strategic, nu neapărat să facem investiţii de portofoliu.

Nicoale Kovacs, CEO, Agista: Dacă fundamentele economice ale unor companii fac sens, ne uităm şi pe piaţa de capital să intrăm în rolul strategic, nu neapărat să facem investiţii de portofoliu.

Autor: Mircea Nica

02.11.2022, 07:20 252

Segmentul AeRO, pepiniera segmentului principal al Bursei de Valori Bucureşti, are nevoie de companii mai mari care pot ţine investitorii în piaţă pentru o perioadă mai lungă de timp, spune Nicolae Kovacs, CEO al Agista, fond româ­nesc de investiţii parte a Impetum Group, care vrea să debuteze la Bursa de Valori Bucureşti în termen de doi-trei ani.

„Intenţionăm ca în 2024-2025 să listăm Agista pe piaţa principală. (...) Segmentul căruia ne adresăm noi este cel AeRO, care are nevoie de companii robuste pentru a ţine investitorii pe o perioadă mai lungă de timp pentru că investitorii pe piaţa AeRO stau o perioadă destul de scurtă de timp. Anul trecut am văzut un comportament care era destul de neobişnuit deoarece toţi investitorii se aşteptau să facă plasamente private nişte companii, după care după IPO să stea o perioadă destul de scurtă şi să vândă şi chiar reuşeau să facă un profit pe partea asta. A devenit o obiş­nuiţă“, consideră CEO-ul, pre­zent la conferinţa ZF Piaţa de capital 2022.

Pe 25 octombrie, ZF a organziat evenimentul ZF Piaţa de capital 2022. „Bursa de la Bucureşti, oportunităţile care se deschid după trecerea crizei“, unde actori din piaţa de capital au punctat soluţii pentru dezvoltarea BVB şi pentru o mai bună poziţionare a portofoliului în actualul context inflaţionist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO