Burse - Fonduri mutuale

Noi runde de scăderi pe burse. Investitorii renunţă în tandem la acţiuni, obligaţiuni şi criptomonede

Noi runde de scăderi pe burse. Investitorii renunţă...

Autor: Eduard Ivanovici

13.05.2022, 08:05 3861

♦ Depreciere de 1,6% pe Stoxx 600 ♦ Obligaţiunile corporate din Europa, cel mai grav declin din ultimii 22 de ani l Bitcoin, minus 12%.

Acţiunile înregistrează scăderi semnificative la nivel global, alături de criptomonede şi alte active de risc, în condiţiile în care inflaţia din Statele Unite – principala economie a lumii – a ajuns la 8,3% în aprilie, „alimentând“ temerile conform cărora ratele dobânzilor vor creşte mai agresiv. Perspectivele economiei mondiale continuă astfel să se înrăutăţească. Procentul de mai sus se încadrează sub nivelul de 8,5% din martie, însă depăşeşte aşteptările de 8,1% ale analiştilor. Creşterea a fost influenţată de preţurile la combustibil, alimente şi maşini noi, relatează Business Insider.

Indicele MSCI All-World a scăzut la un moment dat în cursul zilei de ieri cu 0,8%, la minimul ultimelor 18 luni. Spre finalul sesiunii de tranzacţionare, declinul era de 0,4%, acţiunile globale atingând cel mai slab nivel din ultimele 6 luni.

În Europa, indicele DAX din Frankfurt se deprecia cu 1,8%, în timp ce FTSE 100 din Londra şi indicele parizian CAC 40 coborau cu 2%, respectiv 2,2% la sfârşitul şedinţei, potrivit MarketWatch. La Milano, FTSE MIB era pe minus cu 1,5%, iar indicele paneuropean Stoxx 600 înregistra o scădere de 1,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO