Burse - Fonduri mutuale

​Nuclearelectrica cere acordul acţionarilor, adică statului, să le dea membrilor în CA salarii de şase ori mai mari faţă de media din energie

​Nuclearelectrica cere acordul acţionarilor, adică...

Autor: Liviu Popescu

07.11.2016, 18:53 1383

Producătorul de energie electrică Nuclearelectrica (SNN) convoacă acţionarii pe 9 decembrie pentru a aproba o indemnizaţie fixă lunară a membrilor executivi ai Consiliului de Administraţie în valoare reprezentată de şase ori peste media ultimelor 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar în acest sector. 

Potrivit datelor INS, câştigul salarial mediu brut în producţia şi furnizarea de energie electrică era la finele lunii septembrie de 4.300 de lei, ceea ce înseamnă că membrii executivi ai companiei la care statul are 82,5% ar urma să primească 25.800 de lei lunar.

De asemenea, Nuclearelectrica mai vrea ca acţionarii să aprobe salarii mai mari şi pentru membrii neexecutivi ai CA, dar de două ori mai mari.

“Aprobarea indemnizaţiei fixe lunare a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie în valoare reprezentată de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfaşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii”, se arată pe bursă. 

​Pe site-ul Nuclearelectrica, singurul membru executiv în Consiliul de Administraţie figurează Daniela Lulache, directorul general al companiei, din mai 2013. Ea a fost consilier viceguvernator la BNR în mai 2012-mai 2013, şi a trecut şi pe la Fondul Proprietatea (2006-2009), Raiffeisen (2005-2006).

Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica (SNN), companie controlată în proporţie de 82% de statul român, a avut o indemnizaţie de 579.043 lei (128.676 euro) în 2015, echivalentul unui salariu lunar de 10.728 de euro, potrivit datelor din declaraţia sa de avere din 2016. De asemenea, ea a mai încasat 30.384 lei pentru funcţia pe care o ocupă în cadrul consiliului de administraţie al SAPE (Societatea de Administraţie a Participaţiilor în Energie).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO