Burse - Fonduri mutuale

Omniasig va face un due-dilligence la Ardaf

11.09.2006, 19:18 18

Omniasig, al treilea jucator de pe piata asigurarilor, va realiza un due-dilligence la Ardaf Cluj, societate aflata in administrare speciala, pentru a decide daca va participa la majorarile de capital care se realizeaza la societatea din Cluj.
"Omniasig, actionar al Ardaf, a solicitat, in considerarea majorarilor de capital aflate in curs, permisiunea solicitarii unor informatii necesare unei evaluari, in vederea stabilirii unei viitoare strategii", a declarat pentru ZF Radu Cocea, administrator special al Ardaf.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a pus compania sub administrare speciala in urma cu aproape doua luni, din cauza scaderii coeficientului de lichiditate sub nivelul minim stabilit prin lege. Acest coeficient arata in ce masura societatea isi poate respecta obligatiile fata de clienti si creditori.
Reprezentantii Omniasig au confirmat interesul pentru Ardaf.
Directorul departamentului de comunicare al Omniasig, Alina Nastase, a declarat ca, in functie de rezultatul due-dilligence (raport de audit), Consiliul de Administratie va decide daca societatea va aduce bani la capitalul Ardaf. Ea nu a precizat ce pachet de actiuni detine Omniasig la Ardaf, spunand doar ca este minoritar, si nici nu a precizat cand a devenit actionar. Chiar daca are acum grave probleme financiare, Ardaf este inca atractiva pentru investitori, datorita retelei teritoriale extinse si brandului puternic, foarte cunoscut mai ales in zona Transilvaniei.
Omniasig face parte din grupul austriac Vienna Insurance, care mai detine in Romania companiile Unita, Agras si Omniasig Life. In prezent, actionarii Ardaf deruleaza o majorare de capital in valoare de 71,2 mil. lei (circa 20 mil. euro), operatiune decisa inaintea intrarii companiei in administrare speciala. Fiecare actionar poate participa la majorarea de capital pana pe 30 septembrie in limita drepturilor de preferinta de care dispune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO