Burse - Fonduri mutuale

„Partenerul“ Zara vrea să plătească dividende de 2,7 mil. lei

„Partenerul“ Zara vrea să plătească dividende de...

Autor: Roxana Pricop

30.01.2014, 00:05 441
Conducerea producătorului de textile Conted Dorohoi (simbol bursier CNTE) a convocat ac­ţionarii pe 15 martie în Adunarea Generală pentru a aproba distribuţia unor dividende în va­loare de 2,7 milioane de lei din profitul înregistrat anul trecut.
 
Valoarea brută a dividendului propus este 11,277 lei/acţiune. La ultimul preţ din piaţă al acţiunii Conted de 85,5 lei, randamentul dividendului este de circa 13%, de circa trei ori mai mare decât dobânda bancară. Faţă de dividendele distribuite de companie în 2013, suma propusă de conducere în acest an este cu 15% mai mare. Societatea nu a anunţat încă rezultatele financiare pe 2013, acestea urmând a fi publicate pe 14 februarie. Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, în primele nouă luni ale anului trecut societatea şi-a majorat profitul cu 21,9%, până la 1,53 milioane lei, iar afacerile au urcat în aceeaşi perioadă cu 18%, ajungând la 13,2 milioane lei. Avansul rezultatelor financiare ale producătorului din Dorohoi au avut loc în contextul în care brandurile deţinute de grupul spaniol Inditex, respectiv Zara şi Massimo Dutti, au raportat în România creşteri ridicate ale vânzărilor an de an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO