Burse - Fonduri mutuale

Patriciu a scapat de sechestru pe actiunile Rompetrol

27.09.2006, 19:50 25

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, ieri, decizia instantei inferioare privind ridicarea sechestrului de pe toate actiunile Rompetrol.
Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, vinerea trecuta, recursul procurorilor fata de decizia prin care Tribunalul Bucuresti a admis, in urma cu doua luni, cererea de ridicare a sechestrului de pe ultimele actiuni ramase sub aceasta masura asiguratoare.
In 14 iulie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de ridicare a sechestrului de pe restul de 25,8 la suta din actiunile Grupului Rompetrol Rafinare SA ramase sub masura asiguratoare. Aceeasi instanta a admis, in parte, in 16 mai, cererea de ridicare a sechestrului asigurator instituit de procurorii Parchetului instantei supreme asupra bunurilor Rompetrol.
In 7 martie, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a pus sechestru asigurator pe actiunile societatii Rompetrol Rafinare aflate in proprietatea actionarului majoritar, grupul Rompetrol.
Potrivit conducerii Rompetrol Rafinare, masura era nefundamentata si putea afecta lichiditatea bursiera a titlurilor Rompetrol Rafinare, precum si finantarea proiectelor de dezvoltare ale societatii.
Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, primul termen de judecata fiind stabilit pentru 2 octombrie.
In acest dosar, Patriciu va fi judecat pentru delapidare, spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, manipularea pietei de capital, dezvaluire de informatii privilegiate si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.
Alaturi de el au mai fost trimise in judecata 11 persoane.
Rompetrol este cel mai mare grup industrial romanesc privat, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Romania si Europa de Sud-Est.
Principalele activitati sunt in domeniile rafinare si vanzare de produse petroliere, cu interese adiacente in explorare, productie si alte servicii pentru industria petroliera, precum foraj, constructii, transporturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO