Burse - Fonduri mutuale

Petromidia scade la bursa, sefii CNVM - la Parchet

01.08.2006, 19:55 17

Actiunile Rompetrol Rafinare (Petromidia), principala companie locala a grupului Rompetrol, au pierdut ieri 6% din valoare, pe o piata in crestere, dand investitorilor senzatia ca tendinta de crestere puternica inregistrata de actiunile companiei in ultimele trei saptamani a luat sfarsit.
Scaderea a venit mai ales pe fondul lipsei de cumparatori din piata, in conditiile in care actiunile au fost pe locul al patrulea din punctul de vedere al lichiditatii, cu tranzactii care nu au depasit 800.000 de euro.
Actiunile au incheiat ziua la 0,0837 lei/ actiune, iar capitalizarea a coborat putin sub pragul de 500 de milioane de euro. Scaderea a venit pe fondul audierii de catre procurori a presedintelui si a unuia dintre vicepresedintii CNVM, Gabriela Anghelache si respectiv Irina Mihaela Popovici in dosarul Petromidia.
Brokerii spun insa ca este putin probabil ca audierea oficialior CNVM sa fi avut vreun impact asupra pretului actiunilor.
"Cred ca la baza evolutiei actiunilor stau rezultatele pe care compania urmeaza sa le anunte. Pe de alta parte, Petromidia este o actiune cu foarte multe necunoscute, cum ar fi: ce se va intampla cu obligatiunile sau cum se va finaliza dosarul in care este implicat managementul companiei, si din acest motiv are o evolutie foarte imprevizibila", spune Laurentiu Floroiu, director de operatiuni la Eurobank Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO