Burse - Fonduri mutuale

Petromidia si-a schimbat directorul

26.03.2007, 18:20 40

Consiliul de Administratie al companiei petroliere Rompetrol Rafinare Constanta a hotarat saptamana trecuta schimbarea din functie a directorului general Cosmin Gabriel Cocean, in locul acestuia fiind numit Vasile Cosmin Turcu, potrivit unui anunt al companiei transmis Bursei de Valori.
Cocean si-a pastrat functia de vicepresedinte al grupului Rompetrol pe segmentul de rafinare si petrochimie. El coordoneaza unitatea de rafinare si petrochimie, care include firmele Rompetrol Rafinare, rafinaria Vega Ploiesti si Rompetrol Petrochemicals.
Noul director al Rompetrol Rafinare, Cosmin Turcu, a detinut anterior functia de director general adjunct al companiei.
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati ieri pentru a oferi mai multe informatii cu privire la aceasta schimbare.
Rompetrol Rafinare este principala companie din Romania a grupului Rompetrol si administreaza rafinaria Petromidia. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 5,396 miliarde de lei (1,53 miliarde de euro), in scadere cu circa 7% fata de 2005, potrivit rezultatelor financiare preliminare conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS) transmise Bursei de Valori. Rompetrol Rafinare a raportat de asemenea pierderi de 77,89 milioane de lei (22,1 milioane de euro), fata de un profit net de 186,35 milioane de lei (51,4 milioane de euro) in 2005.
Pe date IAS (Standarde Internationale de Contabilitate), compania a inregistrat anul trecut un profit operational (EBITDA) de 125 milioane de dolari (aproximativ 100 milioane de euro), in scadere cu 21% fata de 2005, in conditiile in care marjele de rafinare au scazut cu 7% si costul utilitatilor s-a majorat cu o medie de 25% in 2006. Cifra de afaceri consolidata a Rompetrol Rafinare a inregistrat o crestere de 23%, pana la o valoare de 2,65 miliarde de dolari (2,12 miliarde de euro).
Actiunile Rompetrol Rafinare au crescut vineri cu 2,45%, pe fondul cresterii generale a pietei, inchizand sedinta la pretul de 0,0963 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 620 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO