Burse - Fonduri mutuale

Pioneer Asset Management: Ne pregatim pentru fondurile de pensii

Pioneer Asset Management: Ne pregatim pentru fondurile de pensii

Florin Dolea, director executiv al Pioneer Asset Management

04.04.2007, 18:59 22

Societatea de administrare a investitiilor Pioneer, membra a grupului bancar UniCredit, va intra pe piata fondurilor de pensii in parteneriat cu o companie de asigurari sau o institutie bancara, vanzarea acestor produse de economisire fiind conditionata de o retea puternica de distributie.
"Odata ce legislatia din sectorul fondurilor de pensii va fi definitivata, vom lua in calcul lansarea de astfel de instrumente prin intermediul societatii de administrare Pioneer. Acest sector implica mai mult decat administrarea de active, reglementarile sunt mult mai riguroase, iar activitatea de vanzare solicita o retea de distributie puternica pe care doar bancile si companiile de asigurari o detin in prezent. Astfel, nu excludem un posibil parteneriat pentru lansarea fondurilor de pensii", spune Florin Dolea, director executiv al Pioneer Asset Management.
Societatile de administrare a investitiilor pot activa pe pilonul II si III de pensii private. Spre deosebire de pilonul III, unde fiecare societate de administrare poate avea mai multe fonduri cu profil diferit de risc, la pilonul II fiecare societate de administrare va putea avea un singur fond de pensii private obligatorii.
Alaturi de lansarea pe piata fondurilor de pensii, reprezentantii Pioneer intentioneaza sa aduca pe piata autohtona de capital fonduri de investitii de import, din Statele Unite ale Americii, Asia si alte regiuni ale lumii unde grupul international Pioneer este prezent.
"Prin intermediul fondului Europa Obligatiuni le punem la dispozitie investitorilor locali posibilitatea de a investi pe pietele monetare europene. Intentionam sa distribuim in Romania un fond de actiuni si un fond de obligatiuni de pe pietele externe unde activeaza grupul Pioneer. In prezent suntem in necogieri cu distribuitorii", spune Dolea de la Pioneer Asset Management.
Importarea unui fond de obligatiuni este motivata de evolutia ascedenta a monedei nationale pe care mizeaza reprezentantii societatii, in timp ce fondurile de actiuni externe atrag investitorii locali prin randamentele mari pe care le obtin.
Societatea de administrare a investitiilor Pioneer detinea in luna februarie active in valoare de 39 de milioane de lei, distribuite celor patru fonduri de investitii pe care le administreaza. Fondul Stabilo, cu investitii in instrumente cu venit fix, a obtinut de la inceputul anului o performanta a unitatii de fond de 1,2%, iar Europa Obligatiuni, cu un portofoliu format in procent de 68% din obligatiuni emise in Uniunea Europeana, a raportat o crestere 0,2% in ultimele doua luni. Fondul cu plasamente diversificate Integro administrat de Pioneer Asset Management a raportat un plus de 3,7% la unitatile de fond de la inceputul anului, in timp ce fondul de actiuni Premio a obtinut un randament de 0,9%, afectat in principal de fluctuatiile bursiere din aceasta primavara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO