Burse - Fonduri mutuale

Plus 50% in 2009 pentru portofoliile ZF pe Bursa

Plus 50% in 2009 pentru portofoliile ZF pe Bursa
18.05.2009, 17:41 17

Portofoliile ZF, lansate de Ziarul Financiar pentru a simula trei strategii diferite de investitii pe Bursa, inregistreaza cresteri cuprinse intre 10,5% si 51,9% fata de inceputul anului, toate reusind sa depaseasca cresterea BET, principalul indice al Bursei de la Bucuresti, care este de 5,9%.

Pentru a fi mai aproape de cititorii sai, potentiali investitori la Bursa, ZF a lansat la inceputul anului trei portofolii, cu grade diferite de risc, care au inlocuit indicele ZF Index, existent inca de la lansarea ziarului.
Cea mai buna evolutie a avut-o portofoliul ZF Agresiv, cu o crestere de 51,9% fata de inceputul anului, care a depasit toti indicii bursieri. Dupa cum arata si numele, portofoliul ZF Agresiv este construit pentru a simula o strategie de investitii bazata pe actiuni cu potential ridicat de crestere pe termen scurt si mediu, insa si riscurile ca acest portofoliu sa inregistreze scaderi puternice sunt mai mari.
In ultima saptamana, de exemplu, cand pe Bursa s-au inregistrat corectii puternice, portofoliul ZF Agresiv a pierdut circa 12%, fata de 9,5% in cazul ZF Moderat si 5,7% in cazul portofoliului Conservator. Pe de alta parte, de la lansarea portofoliilor, pe data de 3 martie, ZF Agresiv inregistreaza un castig de 107%, fata de 72% pe Moderat si 40% pe Conservator. Indicele BET a castigat in acelasi interval 61%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 89%.
Randamentele portofoliilor ZF nu iau in calcul si castigurile din dividende oferite de companiile de la Bursa, pentru a fi comparabile cu cele ale indicilor bursieri.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO