Burse - Fonduri mutuale

Pogonaru a ajuns să controleze 51% din Prodplast după oferta de preluare

Pogonaru a ajuns să controleze 51% din Prodplast după oferta de preluare

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Cojocar

05.08.2011, 00:00 95

Omul de afaceri Florin Pogonaru(foto), care a derulat în perioada 13iulie - 2 august o ofertă publică de preluare a producătorului demase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), a strâns în cadrul ofertei11,4% din acţiunile companiei pe care a plătit 2,4 mil. lei.

Participaţia omului de afaceri la Prodplast a urcat astfel la51,51% din acţiuni. Oferta de preluare a vizat achiziţia uneiparticipaţii de 59,89% din acţiunile Prodplast, la un preţ de 1,27lei/unitate, uşor peste cotaţia din piaţă de la începutul derulăriiofertei. Valoarea totală a ofertei s-a ridicat la 13 mil. lei.

Oferta a fost derulată prin trei firme controlate de omul deafaceri, respectiv Central European Financial Services, ECDLRomânia şi Floreasca Development, deşi cea mai mare participaţie laProdplast, de 27,6% din acţiuni, o deţine prin intermediul firmeiNord SA din Bucureşti. Florin Pogonaru a achiziţionat recent prinintermediul Prodplast un pachet de 5,5% din acţiunileproducătorului de ulei Argus Constanţa (UARG).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO