Burse - Fonduri mutuale

Polonezii de la Ipopema au mai făcut un pas pentru intrarea pe bursa de la Bucureşti

Polonezii de la Ipopema au mai făcut un pas pentru...

Autor: Roxana Pricop

12.09.2014, 00:00 286

Firma poloneză de brokeraj Ipopema Securities, printre cei mai mari brokeri de la bursa din Varşovia, au primit acordul Depozitarului Central pentru a participa la sistemul de compensare-decontare şi registru. Acest acord este un pas necesar pentru a începe operaţiunile pe piaţa locală. În luna iulie, brokerii polonezi au primit acordul BVB pentru a intermedia tranzacţii pe piaţa locală de capital.

Firma poloneză este al cincilea intermediar admis în sistemul Depozitarului Central care operează din afara României, alături de cehii de la Wood&Co şi austriecii de la Raiffeisen Centrobank. Ipopema este listată la bursa din Varşovia, fiind o companie independentă, neafiliată niciunui grup bancar. Compania este controlată de manageri. În acţionariatul Ipopema s-a aflat la un moment dat fondul american de hedging Elliott Associates, astăzi cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea.

Este de aşteptat ca Ipopema să lucreze cu Fondul Proprietatea care are în plan să vândă din active, la cererea fondului american, pentru a face distribuţii de capital către acţionari. În primele opt luni, Ipopema Securities a intermediat tranzacţii cu acţiuni în valoare de 5 miliarde de euro pe  bursa de la Varşovia, fiind pe primele locuri în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO