Burse - Fonduri mutuale

Premierul Victor Ponta deschide mâine şedinţa de tranzacţionare de la bursă

Premierul Victor Ponta deschide mâine şedinţa de...

Autor: Roxana Pricop

05.10.2014, 15:30 408

Şedinţa de tranzacţionare de luni, 6 octombrie, a Bursei Valori Bucureşti va fi deschisă de Victor Ponta, acesta fiind prima vizită oficială a premierului la bursă de la preluarea conducerii executivului în mai 2012.

În timpul mandatului său, pe bursa de la  Bucureşti au avut loc cele mai mari listări din istoria bursei: în noiembrie 2013 s-a listat la bursă Romgaz printr-o ofertă de acţiuni 390 milioane de euro iar în vara acestui an s-a listat grupul de distribuţie Electrica printr-o ofertă de 430 milioane de euro. Tot anul trecut a avut loc listarea Nuclearelectrica printr-o ofertă de 65 milioane de euro, şi oferta secundară de acţiuni de la Transgaz în valoare de 72 milioane de euro.

Premierul este acum în campanie electorală pentru funcţia de preşedinte al României.

Listările Romgaz şi Electrica s-au derulat concomitent pe bursele de la Londra şi de la Bucureşti, iar premierul Victor Ponta a fost prezent la Londra atunci când acţiunile celor două companii au intrat la tranzacţionare. Prin prezenţa sa la Londra, premierul a declarat că a vrut să dea un mesaj investitorilor străini că Ro­mânia este deschisă către lume şi că are un potenţial pe care nu l-a folosit până acum.

La ceremoniile de listare ale Romgaz şi Electrica de la Bucureşti au fost prezenţi atunci oficiali de la Departamentul pentru energie şi reprezentanţi ai companiilor.

Listările din ultimul an au pus bursa de la Bucureşti pe radarele investitorilor străini. În prezent, bursa de la Bucureşti se situează în topul celor mai performante 30 pieţe din lume, cu o creştere de aproape 12% în acest an, peste avansul burselor din Polonia, Ungaria, Cehia şi Austria.

La evenimentul de mâine de la BVB vor mai participa Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache, viepreşedinte ASF, Lucian Anghel, preşedinte BVB, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO