Burse - Fonduri mutuale

Presedinte nou la Fondul de Compensare?

25.07.2007, 17:41 12

Fondul de Compensare a Investitorilor este la un pas de alegerea presedintelui, dupa mai bine trei luni de la demisia lui Gherghe Plesu din functia de conducere a Fondului si dupa ce la prima Adunare Generala a Actionarilor din 16 mai niciunul dintre actionari nu si-a depus candidatura. Potrivit reprezentantilor fondului, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu s-a aratat interesata in aceasta perioada de situatia acestuia.
Pana in prezent si-au depus candidatura pentru cea de-a treia pozitie in cadrul Consiliului de Administratie directorul general adjunct al societatii de brokeraj Broker Cluj, Adrian Caramiha, si directorul general al Alpha Finance, Marian Dinu. Din randul celor trei membri ai Consiliului de Administratie, din care mai fac parte in prezent reprezentantii societatilor BT Securities si Estinvest, va fi ales presedintele Fondului de Compensare.
"Asteptam depunerea de candidaturi pentru cea de-a treia pozitie in Consiliul de Administratie si in timpul sedintei Adunarii Generale a Actionarilor. Cred ca miercuri va fi solutionata problema alegerii presedintelui", spune Stefan Chirtu, directorul executiv al Fondului de Compensare.
Daca in cadrul primei Adunari Generale a Actionarilor care a avut loc la inceputul lunii mai, niciunul dintre membrii Fondului nu s-a aratat interesat de depunerea candidaturii si de intrarea Fondului in cadrul legal de functionare, in prezent doi dintre membrii Fondului au depus candidatura, sperand intr-o rezolvare rapida a situatiei de criza.
"Fata de Adunarea Actionarilor care a avut loc in luna mai, am facut un pas inainte, in sensul deblocarii situatiei de criza care impiedica in prezent discutarea proiectelor de modificare a formulei de calcul al contributiei, inaintate Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare", spune Stefan Chirtu.
Perioada de peste trei luni in care Fondul de Compensare nu a avut presedinte si nici un Consiliu de Administratie complet nu a atras atentia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, autoritatea de reglementare a pietei de capital, potrivit lui Chirtu.
Contactati de ZF reprezentantii CNVM nu au comentat situatia existenta la Fondul de Compensare din ultimele trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO