Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele ASF: Romgaz trebuie să se listeze în România, iar brokerii să aducă aici investitorii

Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF

În discuţiile pe care le-am avut cu misiunea FMI în România am insistat ca listarea Romgaz să se facă exclusiv local. Am fost împotriva listării duale a Rom­gaz. Privatizarea companiilor de stat a fost agreată cu FMI şi pentru a dez­volta piaţa de capital românească. Ar trebui să se ţină cont de acest lucru.

Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF În discuţiile pe care le-am avut cu misiunea FMI în România am insistat ca listarea Romgaz să se facă exclusiv local. Am fost împotriva listării duale a Rom­gaz. Privatizarea companiilor de stat a fost agreată cu FMI şi pentru a dez­volta piaţa de capital românească. Ar trebui să se ţină cont de acest lucru.

Autor: Roxana Pricop

12.08.2013, 19:15 9

Listarea producătorului de gaze Romgaz, cea mai profitabilă companie de stat, ar trebui să se facă doar la Bucureşti, iar brokerii- intermediari ar trebui să depună toate eforturile pentru a aduce aici investitorii străini, este opinia preşedintelui ASF Dan Radu Ruşanu. El se opune astfel iniţiativei guvernului de a lista compania şi pe o bursă străină.

Numit în aprilie la condu­ce­rea ASF şi reconfirmat în iulie, Dan Radu Ru­şanu a înţeles care sunt interesele, dar şi durerile pieţei locale de capital, lovită puternic de criză în ultimii ani, dar şi de un dezinteres din partea statului în a-i sprijini prin privatizări dezvoltarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO