Burse - Fonduri mutuale

Primaria din Campulung Moldovenesc emite obligatiuni de 17 mil. euro

26.03.2007, 18:21 34

Primaria municipiului Campulung Moldovenesc intentioneaza sa emita, in acest an, obligatiuni in lei reprezentand echivalentul a 17 milioane de euro, pentru finantarea reabilitarii si extinderii retelei de apa si canalizare, necesara mentinerii statutului de statiune turistica de interes national.
Fenomenele meteorologice extreme din ultimii ani au determinat autoritatile sa regandeasca intregul program de utilizare a resurselor de apa in ceea ce priveste sursa de captare, retelele de apa si canal, a declarat primarul orasului, Gabriel Constantin Serban.
El a precizat ca vor fi executate si lucrari de corectie a unor torenti de pe versanti, cat si de aparari de maluri pe paraie.
Autoritatile locale au in derulare lucrari de reabilitare a 13 kilometri de retea de apa prin programul european SAMTID, iar in paralel finanteaza lucrari pentru alti trei kilometri de retea de apa si zece kilometri de canalizare.
La mijlocul acestui an va fi definitivata o investitie de aproape doua milioane de euro privind reabilitarea si modernizarea apelor uzate.
Pentru reabilitarea si extinderea intregii retele de apa si canalizare in municipiu mai trebuie realizate investitii estimate la 17,5 milioane de euro, din care 12 milioane de euro pentru reteaua de canalizare.
Investitiile sunt necesare atat pentru un plus de confort, cat si pentru mentinerea statutului de statiune turistica de interes national.
Serban a apreciat ca accesarea fondurilor structurale europene pentru proiecte de investitii majore cum este cel din Campulung Moldovenesc nu va putea fi realizata pana in 2009.
Valoarea creditelor accesate de catre muncipalitati anul trecut s-a ridicat la 1,5 miliarde de euro, din care jumatate in Bucuresti, potrivit estimarilor societatii de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment.
Pe viitor, societatea se asteapta ca piata creditelor acordate municipalitatilor sa urce ca urmare a majorarii necesitatilor de modernizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO