Burse - Fonduri mutuale

Primul ETF cu expunere pe Bitcoin din SUA, la care au acces şi investitori din România, a scăzut cu 38% de la începutul anului

Primul ETF cu expunere pe Bitcoin din SUA, la care au...

Autor: Eduard Ivanovici

14.06.2022, 07:22 320

♦ Este una din cele mai slabe performanţe ale unui fond din SUA în 2022.

În linie cu scăderile înregistrate anul acesta de bursele americane şi spaţiul crypto, ProShares Bitcoin Strategy – primul ETF (exchange traded fund) cu expunere pe Bitcoin listat în Statele Unite – înregistrează un minus de 38% în 2022, conform Yahoo Finance.

ETF-urile sunt instrumente listate la Bursă uşor de înţeles şi de tranzacţionat, oferind o cale reglementată de a investi în orice sector al pieţei de capital şi pe aproape toate clasele de active.

Toamna trecută, ETF-ul a debutat pe Wall Street drept al doilea cel mai tranzacţionat fond din istorie, într-un moment de o importanţă majoră pentru industria criptomone­delor. Cu un rulaj de aproape un miliard de dolari, debutul ETF-ului listat sub simbolul bursier BITO este depăşit doar de fondul de carbon al BlackRock, care se clasează mai sus datorită unor investiţii pre-seed.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO