Burse - Fonduri mutuale

Prodlacta a intrat în insolvenţă după ce salariaţii au respins majorarea de capital

Autor: Adrian Ionut Cojocar

12.12.2011, 11:23 1360

Producătorul de lactate Prodlacta Braşov (PRAE), deţinut de salariaţi, a declanşat procedura de insolvenţă la cererea proprie.

Intrarea în insolvenţă vine la numai câteva zile după ce acţionarii societăţii au respins o majorare de capital în cadrul căruia minoritarii de la Olympus Dairy Industry Baraolt, parte a producătorului de lactate grec Tyras, a propus să vină cu suma de 13,5 mil. lei. Olympus Dairy Industry deţine o participaţie de 23,4% din acţiunile Prodlacta în timp ce Asociaţia salariaţilor Prodlacta deţine 41,75% din capital.

Prodlacta a înregistrat anul trecut pierderi record, de 8,1 mil. lei, iar anul acesta a continuat să înregistreze pierderi după ce vânzările au scăzut puternic.

După primele nouă luni producătorul de lactate înregistrea vânzări mai mici cu 56%, de 16,6 mil. lei şi un rezultat negativ de 3,6 mil. lei. Datoriile totale ale Prodlacta se cifrau la data de 30 iunie la 34,4 mil. lei.

În condiţiile în care salariaţii nu s-au înţeles cu grecii de la Tyras pentru vânzarea participaţiei de control firma a fost nevoită să intre sub protecţia insolvenţei pentru a se reorganiza.

Titlurile Prodlacta au fost de asemenea retrase de la tranzacţionare până la stabilirea unui plan de reorganizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO