Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de abrazive profesionale Carbochim, controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Group, anunţă un profit net de 1,3 mil. lei în primele nouă luni, de la 47.000 de lei anul trecut

Producătorul de abrazive profesionale Carbochim,...

Autor: Eduard Ivanovici

10.11.2022, 10:50 253

Carbochim Cluj-Napoca (simbol bursier CBC), cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Group, a avut un profit de 1,35 milioane de lei la nouă luni, de la doar 47.323 lei în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Veniturile companiei s-au majorat cu 3% la 25,3 milioane de lei, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Activele au crescut de la circa 96 de milioane de lei la 116,5 milioane. Totodată, datoriile societăţii au ajuns la 35,9 milioane de lei, plus 134%, iar capitalurile proprii au rămas aproape neschimbate, la 80,6 milioane de lei.

În primăvară, Carbochim a cumpărat un imobil cu destinaţie industrială de 2,4 milioane de euro şi a vândut un teren şi construcţiile aferente din Cluj Napoca, pentru 41,1 milioane euro. Ulterior, societatea a anunţat investiţii de peste 5 milioane de euro în mutarea şi modernizarea fabricii, concentrându-se în primul rând asupra extinderii activităţii comerciale.

Decizia de vânzare a imobilelor, anunţată la începutul anului de Iulian Dascălu, a fost primită cu optimism de către investitori, de vreme ce acţiunile CBC au crescut cu 80% în 2022, pe fondul unor tranzacţii în valoare totală de 300.000 de lei.

Carbochim are o capitalizare de 150,7 milioane de lei, arată datele BVB. Listate pe Piaţa Principală a bursei româneşti, acţiunile sunt deţinute în proporţie de 77,7% de Carbo Europe Bucureşti, societate controlată la rândul său de Iulian Dascălu.

Iulius Group a dezvoltat proiectele mixte Palas din Iaşi şi Iulius Town din Timişoara, cât şi mallurile sub brandul Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava şi câteva clădiri de birouri. De cinci ani, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Europe, înfiinţat în Africa de Sud.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO