Burse - Fonduri mutuale

Profit de patru ori mai mare pentru Vel Pitar

08.08.2006, 20:00 31

Compania Vel Pitar, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de morarit si panificatie, a obtinut in primul semestru al anului un profit net de 0,81 mil. euro (2,8 mil. lei), de patru ori mai ridicat fata de profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut. Profitul brut de 0,97 mil. euro (3,43 mil. lei) raportat de societate este cu 12% peste nivelul bugetat.
Afacerile Vel Pitar au urcat in primele sase luni cu 19% pana la 34,5 mil. euro (122,2 mil. lei).
Conducerea Vel Pitar a precizat ca rezultatele inregistrate la finalul lui iunie erau "in linie" cu previziunile din buget, chiar daca contextul de piata din aceasta perioada nu a fost unul foarte favorabil societatii.
Oficialii companiei au spus ca prima jumatate a anului a fost o perioada cu schimbari pe pietele pe care societatea opereaza, in special pe piata moraritului, unde reducerea preturilor de valorificare cu valori cuprinse intre 25-30% a afectat semnificativ rezultatele comerciale si financiare. In acelasi timp, compania a reusit sa inregistreze cresteri semnificative a cotei de piata in special la produsele long life (biscuiti si napolitane - n. red.), au adaugat reprezentantii Vel Pitar intr-un raport transmis la Bursa.
Conducerea Vel Pitar a mai precizat ca societatea va reusi la finalul anului sa-si atinga obiectivele de buget pentru 2006. Vel Pitar a derulat in primul semestru investitii de 5,7 mil. lei (1,6 mil. euro), indreptate mai ales in directia retehnologizarii fluxurilor de fabricatie si cresterii calitatii serviciilor de distributie a produselor.
Conducerea companiei intentioneaza ca in urmatorii trei ani sa mareasca numarul magazinelor specializate de panificatie pana la 50% din totalul spatiilor de retail ale companiei, fata de doar 2-3% in prezent. Vel Pitar va deschide pana la sfarsitul acestui an 15 magazine specializate construite pe conceptul "Neighborhood Bakery", adica o brutarie de cartier care ofera produse de panificatie reci si calde, sandviciuri, bauturi racoritoare, cafea sau ceai.
Vel Pitar detine centre de productie in zece judete ale tarii, precum si un partener de grup, societatea Libertatea Bucuresti. Compania este controlata de fondul de investitii Broadhurst, care detine peste 80% din actiuni.
Titlurile Vel Pitar sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 1,72 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 34,5 milioane de euro. Actionarii Vel Pitar au aprobat in acest an delistarea societatii, statul reprezentat de AVAS atacand in instanta aceasta hotarare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO