Burse - Fonduri mutuale

Proprietarul Comnord, plus 25 mil. euro in doua zile

18.07.2007, 19:01 33

Omul de afaceri Sorin Creteanu, care controleaza compania de constructii Comnord Bucuresti (COSC), a castigat in ultimele doua zile peste 25 mil. euro de pe urma aprecierii actiunilor companiei pe bursa.
Sorin Creteanu este unul dintre cei mai bogati oameni de pe piata RASDAQ, pachetul de 57% pe care il detine la Comnord fiind evaluat pe Bursa la 118 mil. euro.
Actiunile Comnord au urcat de peste sase ori din luna aprilie a acestui an, numai de la sfarsitul saptamanii trecute acestea inregistrand un avans de 30%.
Cresterile au venit pe fondul rezultatelor foarte bune raportate de companie in ultima perioada, investitorii fiind atrasi si de domeniul de activitate, respectiv proiectele ambitioase pe care societatea le are in derulare.
Comnord a inregistrat in primele trei luni din acest an un profit net de 1,5 mil. euro (5,3 mil. lei), fata de un castig de circa 73.000 euro (0,26 mil. lei) in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei a urcat de peste doua ori in aceeasi perioada, ajungand la 13,8 mil. euro (48,9 mil. lei).
Anul trecut, Comnord si-a dublat profitul net la 5,3 mil. euro (18,9 mil. lei), pe fondul unor afaceri in crestere cu 44%, pana la 55,8 mil. euro (196,9 mil. lei).
Actionarii au hotarat la inceputul lunii aprilie ca profitul obtinut anul trecut sa ramana nerepartizat.
Contactata ieri de ZF, conducerea companiei nu a dorit sa ofere mai multe informatii.
Printre cele mai importante proiecte ale Comnord aflate in curs de dezvoltare se numara Baneasa Business& Technology Park, partea de office a proiectului Baneasa din nordul Capitalei.
De asemenea, Comnord are un parteneriat cu Baneasa Investments pentru dezvoltarea unui proiect de locuinte denumit Baneasa Rezidential, la care detine o participatie de 50%. Inceput in 2000, proiectul Baneasa este cea mai mare dezvoltare imobiliara din Romania, in care se vor investi circa 1,2-1,5 miliarde de euro.
In plus, compania participa alaturi de Practic SA, companie controlata de familia Dimofte, si de Baneasa Investments la construirea unui mall in locul pietei Obor, proiect public-privat evaluat la 117 mil. euro, care a fost aprobat la inceputul acestui an.
Comnord a infiintat, in parteneriat cu Lafarge, o companie mixta pentru productia de beton si mortare, la care detine o participatie de 33%. Societatea Comnord este, totodata, actionar al institutului Procema si Girueta din Jilava, ale carei active intentiona sa le vanda la inceputul anului.
Cresterea importanta consemnata de titlurile Comnord in acest an i-a facut pe unii membri din conducerea companiei sa-si diminueze participatiile. Astfel, Sterie Tivichi, membru al Consiliului de Administratie si fost director adjunct al Unicom Holding, s-a numarat printre vanzatorii acestor titluri in ultima perioada, insa pachetele scoase la vanzare nu au fost insemnate.
Compania este controlata de Sorin Creteanu, care detine 57,4% din titlurile Comnord, un alt actionar important fiind offshore-ul cipriot Naveco Limited, cu 33,3%, respectiv Sterie Tivichi, cu o participatie de circa 6%.
Ieri, actiunile Comnord Bucuresti au castigat peste 10% si au inchis sedinta la un pret de 18,5 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 236 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO