Burse - Fonduri mutuale

Proprietarul hotelului Radisson a încheiat primul semestru cu un profit de 5 mil. lei, la jumătate faţă de anul trecut

Hotelul Radisson din Bucureşti este cel mai mare din ţară, cu o capacitate de cazare de peste 400 de camere

Hotelul Radisson din Bucureşti este cel mai mare din ţară, cu o capacitate de cazare de peste 400 de camere

Autor: Roxana Pricop

18.08.2015, 00:05 216

Compania Bucureşti Turism (simbol bursier BUTU), care operează hotelul de cinci stele Radisson din Capitală, a raportat un profit brut de 5,4 milioane de lei în primul semestru al anului, cu 51% mai puţin decât în acelaşi interval al anului trecut, în principal din cauza majorării pierderilor financiare.

Din exploatare, compania a raportat un profit brut de aproape 14 milioane de lei, apropiat de rezultatul înregistrat în prima jumătate a anului trecut. Hotelul Radisson din Bucureşti este cel mai mare din ţară, cu o capacitate de cazare de peste 400 de camere.

Cheltuielile financiare ale Bucureşti Turism au crescut cu 24% în primul semestru, până la 14,3 milioane de lei, în principal din cauza majorării cheltuielilor cu diferenţele de curs valutar. Astfel, rezultatul financiar al companiei a fost o pierdere de 8,5 milioane de lei faţă de un minus de 2,7 milioane de lei în prima jumătate a anului trecut. Afacerile operatorului s-au cifrat la 57,3 mil. lei în prima jumătate a anului, în creştere cu 2,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO