Burse - Fonduri mutuale

Prunea pregateste inca doua fuziuni la Broker Cluj

Prunea pregateste inca doua fuziuni la Broker Cluj

Petru Prunea

16.05.2007, 18:00 14

SSIF Broker se afla in negocieri pentru fuziunea cu alte doua societati de servicii financiare, dupa ce va finaliza fuziunea cu HTI Securities si Investco din Bucuresti, conform presedintelui societatii, Petru Prunea.
El a deschis ieri sedinta de tranzactionare de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti, cu ocazia promovarii societatii la categoria I a pietei. In afara de HTI si Investco, Broker a mai negociat posibilitatea unei fuziuni cu Eldainvest din Galati si Transilvania Capital din Miercurea Ciuc, insa negocierile nu au ajuns la nici un rezultat.
Prunea a declarat ca de aceasta data negociaza o posibila fuziune cu o societate care activeaza pe piata locala de capital si cu una autorizata in Statele Unite. El nu a dorit insa sa precizeze numele acestora.
Broker a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 8,4 milioane lei, iar la patru luni indicatorul a depasit 10 milioane de lei.
Compania de brokeraj din Cluj estimeaza ca va obtine in acest an un profit net de 30,8 milioane de lei, in urcare cu 41,7% fata de rezultatul raportat in 2006.
Bugetul pentru 2007 prevede venituri totale de 50,4 milioane de lei, in crestere cu 42,5%, si cheltuieli de 19,6 milioane de lei, cu 43,8% mai mari fata de anul precedent.
Fuziunea cu HTI si Investco si majorarea corespunzatoare a capitalului Broker ar putea fi finalizata, potrivit lui Prunea, la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, pana atunci fiind necesara obtinerea aprobarii de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, inregistrarea la Registrul Comertului si la Oficiul de Evidenta a Valorilor Mobiliare.
Broker intermediaza listarea pe piata reglementata a Bursei de Valori a mai multor companii tranzactionate in prezent pe piata RASDAQ. Prunea a reafirmat ca listarea Condmag, asteptata de mai multe luni, ar putea avea loc in luna mai, in conditiile in care compania a reluat, dupa mai multe amanari, discutiile cu SSIF Broker, care intermediaza operatiunea.
Dupa finalizarea documentatiei, transferul va fi discutat de Comisia de Admitere la Tranzactionare a BVB si ulterior de Consiliul Bursei, proces estimat sa dureze circa doua saptamani.
Prunea a afirmat ca urmeaza sa poarte discutii cu producatorul de lactate Albalact Alba Iulia pentru listarea acestuia pe piasa reglementata a BVB, compania fiind in prezent tranzactionata tot pe piata RASDAQ, unde actiunile sale sunt printre cele mai lichide. Dafora este o alta companie pe care Broker intentioneaza sa o listeze pe piata reglementata a Bursei de Valori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO