Burse - Fonduri mutuale

QVT: Cumparam companii mici sau in curs de restructurare

QVT: Cumparam companii mici sau in curs de restructurare

Angelo Moskov, CEO QVT Fund

09.07.2007, 18:57 88

Profiturile obtinute de companiile listate la Bursa de Valori din Bucuresti nu sunt pe masura asteptarilor investitorilor si nu corespund preturilor actiunilor, care sunt prea mari, afirma Angelo Moskov, CEO al fondului american de investitii QVT.
Fondul detine acum in jur de 15% din retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo, dar mai are cinci-sase pozitii deschise pe Bursa, despre care nu a dat detalii. Recent, americanii si-au vandut participatiile detinute la producatorul de medicamente Zentiva (fostul Sicomed) si compania de asigurari Asirom pentru 25 de milioane de euro, respectiv 21,2 milioane de euro. Profitul obtinut de fond la Asirom a fost de 9 mil. euro, iar cel de la Zentiva - in jur de 5 milioane de euro.
"Piata este scumpa acum, totusi exista cateva companii in curs de restructurare sau de mici dimensiuni care ne plac si sunt ieftine", a declarat pentru ZF Angelo Moskov. El nu a precizat numele acestor companii.
Despre Bursa romaneasca, seful fondului american spune ca a facut progrese, dar ca mai sunt multe probleme de rezolvat.
"Institutiile care reglementeaza piata sunt ineficiente, iar legea pietei de capital este invechita", sustine Moskov.
Cand era actionar la Asirom, cu circa 12,8%, fondul s-a confruntat cu multe probleme legislative in incercarea de a-si numi impreuna cu un alt actionar minoritar un reprezentat un consiliul de administratie al societatii prin metoda votului cumulativ, incercare care a esuat.
QVT Fund are in prezent active de 7,7 miliarde de dolari in 57 de tari ale lumii. Moskov nu a spus care este valoarea investitiilor fondului in Romania.
"Vom investi atat cat vor cere anumite situatii, nu exista o limita. Acum cautam noi oportunitati de investitii si incercam sa identificam active ieftine pentru a le cumpara si scumpe pentru a le vinde", spune seful QVT Fund.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO