Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen a strans 50 mil. € cu un fond de investitii in euro

14.12.2009, 23:12 55

Fondul monetar EuroPlus, gestionat de societatea de administrarea investitiilor Raiffeisen Asset Management, a ajuns la active netede peste 50 mil. euro de la peste 1.500 de investitori in primelesase saptamani de functionare.

EuroPlus este un fond deschis de investitii, denominat in euro,care investeste instrumente cu venit fix denominate in monedaeuropeana, precum obligatiuni, titluri de stat si depozite bancare,fiind un instrument cautat mai ales de investitorii care cauta sase protejeze sau sa castige dintr-o eventuala depreciere a leuluiin raport cu euro.

Investitorii persoane fizice detin aproximativ 70% din activelefondului, adica circa 35 mil. euro, in timp ce 30% sunt detineriale persoanelor juridice. Detinerea medie a unui investitorpersoana fizica se situeaza la nivelul de aproape 22.000 euro, multpeste media de 4.300 de euro de pe piata fondurilor mutuale.

"Clientii de private banking detin o pondere importanta inactivele fondului EuroPlus. Unul sau doi investitori de privatebanking au detineri mai mari de un milion de euro", a spus MihailIon, presedintele societatii Raiffeisen Asset Management (RAM).

RAM este al doilea cel mai mare administrator de fondurimutuale, cu active nete totale in gestiune de peste 206 mil. europrovenind de la peste 22.400 investitori. Activele totale ale celor51 de fonduri mutuale de pe piata au depasit la sfarsitul luniinoiembrie pragul de 3 mld. lei (725 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO