Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen mai aduce doua fonduri internationale

26.03.2008, 16:50 10

Raiffeisen Capital Management din Austria, divizia de administrare a investitiilor a grupului financiar Raiffeisen, va distribui pe piata locala doua noi fonduri de actiuni cu plasamente in Rusia si Asia, urcand astfel al 13 numarul fondurilor distribuite investitorilor romani.
Reprezentantii Raiffeisen Capital Management (RCM) au declarat la inceputul lunii ianuarie ca intentioneaza sa extinda gama de fonduri de investitii internationale distribuite in Romania: o parte din acestea vor fi inregistrate pe piata locala in prima jumatate a anului, restul urmand in al doilea semestru.
Cele doua fonduri de investitii recent inregistrate la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Raiffeisen-EmergingASEAN-Aktien si Raiffeisen-Russland-Aktien, se alatura unui portofoliu de 11 fonduri de investitii internationale care au fost inregistrate in Romania in primavara anului trecut. Fondurile de investitii ale RCM sunt distribuite pe piata locala prin intermediul unitatilor bancare din grup. Distributia celor 11 fonduri de investitii internationale a inceput in luna septembrie 2007, atragand 2,7 milioane de euro de la investitorii locali pana la sfarsitul anului trecut.
Investitia minima la cele 11 fonduri de investitii internationale este de 30 de euro, cea mai mare parte a investitorilor provenind din segmentul de retail.
Austriecii de la RCM au fost printre primii administratori straini care au adus fonduri de investitii internationale pe piata locala. In primavara anului trecut, francezii de la Societe Generale Asset Management au fost cei care au spart gheata si au adus pe piata locala 11 fonduri de investitii offshore.
Pana la sfarsitul primului semestru, sunt asteptate trei mari grupuri financiare, EFG Eurobank, Pioneer Investments (parte a Unicredit Tiriac Bank) si Raiffeisen sa demareze distributia pe piata locala a peste 33 de fonduri de investitii internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO