Burse - Fonduri mutuale

Retrasib a livrat un mega autotransformator pentru o staţie a Transelectrica

Autor: Adrian Cojocar

04.11.2010, 23:35 87

Producătorului de motoare, generatoare şi transformatoareelectrice Retrasib Sibiu (RTRA) a livrat recent unautotransformator de 400 MVA (mega volt-amper - unitate de măsurăcare exprimă puterea aparentă) către compania nemţească Arena, careîl va instala într-una dintre staţiile deţinute de Transelectricadin zona Lacu Sărat.

Echipamentul este realizat în întregime în România, proiectulautotransformatorului fiind realizat în tehnologie 3D de cătrefirma Trafo Proiect, potrivit conducerii Retrasib, care nu aprecizat valoarea echipamentului. Preţul unui astfel detransformator se ridică la câteva milioane de euro. La începutulanului, Retrasib a livrat către Transelectrica cel mai maretransformator produs în România. Puterea acestor echipamente esteimportantă pentru că cu cât este mai mare, cu atât se reducpierderile de energie electrică din reţea şi astfel se fac economiisubstanţiale.

Analiştii firmei de brokeraj Target Capital au emis ieri orecomandare de cumpărare pe acţiunile Retrasib, cu un preţ ţintă de0,65 lei/acţiune, nivel cu 50% peste ultimul preţ din piaţă, de0,44 lei/titlu. Recomandarea vine după ce afacerile Retrasib aucrescut de 3,7 ori în primele nouă luni, iar profitul companiei aconsemnat o evoluţie similară, până la 3,7 mil. lei. Acţiunile RTRAurmează să fie transferate pe Bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO