Burse - Fonduri mutuale

RIF si RC2 ofera 3,9 mil. euro pentru delistarea Policolor

11.09.2008, 20:05 22

Fondurile de investitii Romanian Investment Fund (RIF) si RC2 inregistrate in Cipru vor derula in perioada 16 septembrie - 6 octombrie o oferta publica de preluare a pachetului de 4,55% din actiunile Policolor Bucuresti (PCL) de la actionarii minoritari, urmand ca ulterior sa se inceapa procedurile de delistare a societatii de la Bursa.
Pretul oferit este de 4,28 lei/actiune, pentru circa 3,2 milioane de actiuni, valoarea intregii tranzactii urmand sa se ridice la aproximativ 3,9 mil. euro (13,9 mil. lei).
Oferta de cumparare a fost aprobata luni de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), intermediarul fiind compania de brokeraj Intercapital Invest.
RIF si RC2 vor actiona in mod concertat cu un alt fond de investitii, Romanian Reconstruction (Cyprus) Limited, impreuna cu care controleaza in prezent 95,45% din Policolor.
Conform documentului de oferta publica emis de Policolor, oferta va fi finantata din surse proprii ale RIF si RC2. Cele doua fonduri au depus o garantie de 30% din valoarea totala a ofertei intr-un cont bancar al intermediarului, suma ce va fi blocata pe toata perioada de derulare a ofertei publice de cumparare.
RIF detine cel mai mare pachet de actiuni la Policolor, respectiv 46,45%, in timp ce RC2 controleaza 38,29% din titluri, iar Romanian Reconstruction detine 10,71% din capital. RC2 si Romanian Investment Fund au achizitionat la sfarsitul lunii iunie un pachet de circa 33% din Policolor de la fondul de investitii Romanian American Enterprise Fund (RAEF), valoarea pachetului fiind de circa 27 de milioane de euro. Pretul platit la momentul respectiv a fost de 4,27 lei/actiune, apropiat de pretul pe care fondurile il ofera in momentul de fata actionarilor minoritari pentru detinerile lor.
In primul semestru, compania a realizat un profit in scadere cu 64% fata de perioada similara a anului trecut, pana la un nivel de 2 mil. lei, in vreme ce afacerile companiei au avansat cu 24,5%, pana la 99,2 mil. lei.
Inainte de inchiderea sedintei bursiere de ieri, titlurile producatorului de lacuri si vopsele se tranzactionau la un pret de 4,09 lei/actiune, in crestere cu aproape 6,8% fata de nivelul de marti. La acest pret, capitalizarea societatii se ridica la 81,4 mil. euro (291,4 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO