Burse - Fonduri mutuale

RomSoft Ramnicu Valcea investeste cateva milioane de euro intr-o linie de asamblare de PC-uri la Bran

RomSoft Ramnicu Valcea investeste cateva milioane de euro intr-o linie de asamblare de PC-uri la Bran

Firma detinuta si condusa de Claudia Ursateanu (foto) va concura cu marii integratori locali precum K-Tech UltraPro, Maguay, Complet Electro Serv (CES), Flamingo, Depozitul de Calculatoare, dar si cu producatorii consacrati de sisteme - HP, IBM, Dell, Fujitsu-Siemens

03.08.2007, 19:03 527

Compania RomSoft Ramnicu Valcea, furnizor de soft si de servicii de integrare IT, va deschide in luna noiembrie a acestui an o linie de asamblare de sisteme in localitatea Bran, investitie estimata la cateva milioane de euro, a declarat pentru ZF Claudia Ursateanu, proprietar si manager general al companiei.
In cadrul centrului de productie de la Bran, care va numara pana la sfarsitul anului 50 de angajati, vor fi asamblate PC-uri si servere sub brand propriu destinate segmentului IMM-urilor, precum si utilizatorii casnici din Romania, si ulterior, din Moldova si Bulgaria.
De asemenea, RomSoft intentioneaza sa lanseze si o linie de productie sub licenta pentru placi de baza si hard disc-uri pentru PC-uri.
Compania, cunoscuta pentru activitatea sa in sectorul aplicatiilor software, va intra astfel pe o piata pe care activeaza jucatori locali precum K-Tech UltraPro, Maguay, Complet Electro Serv (Altex), Flamingo, Depozitul de Calculatoare, dar si cu producatorii consacrati de sisteme - HP, IBM, Dell, Fujitsu-Siemens.
"Am intrat deja in competitie pe partea de integrare software, in schimb nu ne-am implicat pe partea de productie hardware, dar este suficient loc in piata, deoarece in urmatorii trei ani piata se va comporta precum un burete", a afirmat Claudia Ursateanu.
RomSoft a inregistrat anul trecut un profit de 2,7 mil. euro la o cifra de afaceri de circa 8,4 mil. euro, iar in primele sase luni ale acestui an veniturile s-au ridicat la 5,5 mil. euro, cu 27% mai mult fata de perioada similara din 2006. Profitul din S1 a fost de circa 0,6 mil. euro - acesta fiind influentat de investitiile realizate de companie in aceasta perioada.
"Pentru acest an ne-am propus o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, valoare pentru care am premisele ca o putem depasi, urmand ca in 2008 sa aiba loc o dublare a acesteia", adauga managerul RomSoft.
Potrivit lui Ursateanu, pragul de 10 milioane de euro cifra de afaceri aduce unei companii IT mai multe proiecte si constituie un avantaj important in obtinerea de fonduri structurale. Dupa mai multi ani in care a reinvestit profitul obtinut in fiecare an, ea este de parere ca in anii urmatori cresterile veniturilor vor fi considerabile. Ursateanu estimeaza ca cresterile din urmatorul an vor proveni din proiecte din sectorul administrativ si cel educational care vor atrage importante fonduri structurale.
Ca urmare a extinderii liniei de business pe partea de productie si integrare hardware, compania si-ar putea deschide in urmatorii ani sucursale in orasele importante din tarile vecine. La sfarsitul anului 2008, Ursateanu intentioneaza sa listeze o parte din actiunile RomSoft la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a atrage noi fonduri, nefiind exclusa nici vanzarea unei participatii catre un investitor care va dori sa se implice puternic in dezvoltarea infrastructurii si a liniilor de business.
In ceea ce priceste activitatea de dezvoltare de software al cerere, RomSoft a dezvoltat recent un proiect la PetromService SA, care a cuprins aplicatii Oracle si implementarea unei infrastructuri hardware si de comunicatii.
In primul semestru al acestui an, compania a mai contractat noi proiecte pentru implementarea de sisteme informatice integrate Oracle pentru Camera Deputatilor, si extinderea proiectului PetromService. De asemenea, in zona administrativa, Romsoft a mai semnat contracte pentru integrarea de solutii hardware cu Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Serviciul de Informatii Externe.
Numarul de angajati a crescut cu 15% fata de sfarsitul anului trecut, cand firma avea 98 de salariati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO