Burse - Fonduri mutuale

S-a vandut inca 6% din Flamingo

28.02.2007, 18:13 14

Titlurile retailerului de componente IT&C si electrocasnice Flamingo International au facut ieri obiectul a trei tranzactii speciale pe piata deal, prin intermediul carora s-au tranzactionat pachete care reprezinta 5,8% din capitalul social al companiei.
Tranzactiile cu cele trei pachete s-au perfectat la un pret de 0,35 lei/actiune, iar valoarea totala a acestora a fost de 10,64 milioane de lei (3,15 milioane de euro), sub pretul la acel moment din piata, 0,39 lei/actiune.
Vanzatorul pachetelor este, cel mai probabil, fondul de investitii suedez Oresa Ventures, actionarul majoritar al Flanco. Oresa a vandut luni un pachet de actiuni care totaliza circa 14% din capitalul Flamingo, pretul obtinut pe pachet fiind de circa 10 milioane de euro, la o cotatie deal de 0,32 lei/actiune.
Fondul suedez a intrat in posesia unui pachet de 20-30% din actiunile Flamingo anul trecut, in urma achizitionarii Flanco de catre retailerul roman. Drasos Cinca, vicepresedintele companiei si unul dintre fondatori acesteia, si-a diminuat astfel detinerea de la circa 60% la apropae 41%. Oresa, care detinea circa 65% din capitalul Flanco, are acum posibilitatea unui exit mult mai rapid din afacerea de retail prin vanzarea actiunilor cotate ale Flamingo.
Unul dintre principalii cumparatori de pe piata al titlurilor Flamingo in ultima perioada a fost fondul american QVT Fund, care a ajuns la o detinere de circa 15% din companie.
In urma celor doua sedinte de tranzactionare, in care a vandut actiunile Flamingo, fondul Oresa a incasat circa 13 milioane de euro, iar pachetul care ii mai ramane se situeaza in jurul a 5% din capitalul social.
Pretul in piata regular al actiunilor Flamingo al pierdut ieri 2,56%, stabilindu-se la 0,38 lei/actiune. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei era de aproximativ 62 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO