Burse - Fonduri mutuale

Salariatii Ceramica au primit actiuni de 22 mil. euro

05.06.2007, 19:35 17

Asociatia Salariatilor (PAS) a Ceramica Iasi s-a desfiintat, in urma acestui proces un pachet de 41,59% din actiuni fiind repartizat salariatilor producatorului de materiale de constructii, potrivit ultimelor raportari disponibile pe RASDAQ. Pachetul respectiv valoreaza in prezent pe RASDAQ circa 22 mil. euro.
In urma desfiintarii PAS, principalii actionari ai companiei sunt Corneliu Lucaci, fostul director general al Ceramica, cu o participatie de 6,37%, si Aurel Tarciniu, actualul director general, care detine 6,13% din actiuni.
Compania nu are niciun actionar care sa detina peste 10% din capitalul social, potrivit ultimelor date disponibile, reprezentand o posibila tinta de preluare.
In ultimele sedinte de tranzactionare, titlurile Ceramica Iasi au intrat pe un trend descendent, dupa ce de la inceputul anului aceste actiuni crescusera de peste trei ori.
Actiunile Ceramica au pierdut ieri peste 5%, fiind cunoscut faptul ca dupa desfinatarea PAS unii salariati doresc sa-si valorifice participatiile pe bursa, care poate sa creeze o presiune mai mare la vanzare. Evolutia buna a actiunilor in acest an a fost determinata de rezultatele in crestere raportate de companie, dar si de zvonurile privind o eventuala preluare a acesteia. In primul trimestru, Ceramica a inregistrat o cifra de afaceri de 9,6 mil. lei (2,86 mil. euro), cu circa 44% peste nivelul realizat in perioada similara din 2006. Profitul net al companiei s-a majorat in aceeasi perioada de peste doua ori, la 2,6 mil. lei (0,77 mil. euro).
Ceramica are pentru acest an un buget de investitii de circa 8,1 mil. lei (2,4 mil. euro), investitii finantate din surse proprii, care ar urma sa fie finalizate in cursul anului viitor. Compania estimeaza pentru 2007 un profit de 10,7 mil. lei (3,1 mil. euro), aproape dublu fata de cel consemnat anul trecut, de 6 mil. lei (1,72 mil. euro). Actiunile Ceramica Iasi sunt cotate pe piata RASDAQ, la inchiderea sedintei de ieri acestea fiind tranzactionate la pretul de 10,9 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de circa 54,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO