Burse - Fonduri mutuale

Şantierul naval al lui Bosînceanu şi-a propus să intre pe profit la anul

Gheorghe Bosînceanu. Mediafax Foto

Gheorghe Bosînceanu. Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

26.06.2013, 22:25 1493

Conducerea Şantierului Naval Constanţa, controlat de omul de afaceri român Gheorghe Bosînceanu, a cărui activitate este încă afectată puternic de criza din industria navală manifestată la nivel mondial, anticipează revenirea pe profit de anul viitor după trei ani de pierderi conse­cutive.

„Sunt semnale că ceea ce a fost mai greu a trecut, dar nu sunt mişcări semnificative, în sensul în care să vedem o creştere a preţurilor navelor noi cu 10% spre exemplu. La sfârşitul anului trecut preţurile la nave au atins un minim al ultimilor 10 ani, iar acum există o tendinţă de creştere pe unele segmente, cum ar fi navele pentru transportul de produse petroliere“, spune Radu Rusen, directorul general al Şantie­rului Naval Constanţa.

Constructorul speră ca tendinţa de revenire a preţurilor să continue, iar şantierul să-şi reia  producţia de nave noi, până atunci concentrându-se pe reparaţii.

În 2011 şi 2012 pierderile şantierului din Constanţa au cumulat 40,3 mil. lei (9,2 mil. euro), cauzate în principal de evoluţia cursului de schimb.

Compania şi-a bugetat pentru 2013 pierderi mai mici, de 3 mil. lei, dar şi venituri la jumătate, de 140,8 mil. lei (32 mil. euro), faţă de cele înregistrate anul trecut, care s-au ridicat la 283 mil. lei (63,5 mil. euro).

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 27.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO