Burse - Fonduri mutuale

Şapte candidaţi pentru Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea

Autor: Andrei Chirileasa

19.04.2011, 23:56 62

Şapte persoane şi-au depus can­di­daturile pentru un loc înComitetul Re­prezentanţilor de la Fondul Pro­prietatea (FP),organismul care supra­ve­ghează administrarea fondului de cătreamericanii de la Franklin Tem­pleton, potrivit unei raportăritrans­mise de fond Bursei de Valori.

În prezent, Co­mi­tetul Repre­zen­tanţilor are un loc vacant, înurma de­misiei avocatului Co­rin Trandafir, ca­re a reprezentatpâ­nă acum inte­re­sele moştenitorilor lui Nicolae Malaxa, ca­re senumără prin­­tre cei mai mari ac­ţionari ai fondului, cu peste 5%din acţiuni.

Un alt loc s-ar putea elibera dacă ac­ţionarii FP aprobăpropunerea de de­mitere a Monicăi Maurer, consiliera fostuluiministru al economiei Adriean Videanu, care a fost susţinută deMinisterul Finanţelor. Propunerea a venit din partea unui acţionarcare de­ţi­ne peste 5% din capitalul FP, potrivit unei raportări afondului. Singurul ac­ţionar cu peste 5% este MinisterulFinanţelor.

De altfel, pe lista de candidaţi se regăsesc trei persoanepropuse de Ministerul Finanţelor: Doru-Petru Dudaş, directorgeneral în cadrul Mi­nisterului de Finanţe, Daniel Povîrna­ru,consilier cabinet secretar de stat în Ministerul FinanţelorPublice, şi Simion Dorin Rusu, consilier personal al ministruluieconomiei.

Avocatul Florentin Timoianu este propus pentru un loc înComitetul Reprezentanţilor de Georgia Palade Van Dussen, unuldintre moştenitorii lui Malaxa.

Dumitru Beze, preşedintele Aso­cia­ţiei Investitorilor de pePiaţa de Ca­pital (AIPC), can­di­dează în nume pro­priu.

Pe listă se mai află Eugen Bredean, director adjunct în cadrulElectrica SA, şi Panca Daniel, casier la firma Gimiad Impex SRL dinFocşani, ambii candi­dând în nume propriu.

Din Comitetul Reprezentanţilor de la FP mai fac parte în prezentBogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finan­ţelor, careeste preşedintele comi­tetului, Cristian Buşu, fostul directoreco­nomic al FP, susţinut tot de Minis­terul Finanţelor, şi SorinMândruţescu, şeful Oracle România, care afirmă că este susţinut defonduri americane de investiţii prezente în acţionariatul FonduluiProprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO