Burse - Fonduri mutuale

Schimbare de proprietar pentru 30% din Marriott

01.02.2007, 18:19 13

Societatea New Marathon Tours, inregistrata in Cipru, si-a vandut ieri pachetul de 72,9% detinut la ONT Carpati, intr-o tranzactie de 11 milioane de lei (3,2 milioane de euro) realizata pe piata Rasdaq.
ONT este principalul actionar minoritar al Societatii Companiilor Hoteliere Grand (SCHG), compania care administreaza JW Marriott, cel mai mare hotel din Capitala. ONT detine 30% din actiunile SCHG si mai are in portofoliu si hotelul New Montana din Sinaia, clasificat la patru stele.
Reprezentii companiei nu au fost disponibili ieri pentru a oferi comentarii.
Societatea din Cipru si-a lichidat participatia de la ONT la un pret de 12,7 lei/actiune, cu aproape 10% mai redus fata de ultimul pret din sedinta precedenta. In afara de New Marathon Tours, un pachet de peste 5% din ONT mai avea doar Gheorghe Racaru, directorul Blue Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Romania. Un pachet de 2,01% din actiuni controleaza si SIF-Muntenia.
Actionarii ONT au aprobat, la finele anului trecut, contractarea unui credit in valoare de 8,5 milioane de euro de la Bank of Cyprus, pentru restituirea unor imprumuturi bancare si plata unor creante.
Imprumutul urma sa fie garantat prin instituirea unei garantii reale imobiliare asupra hotelului New Montana din Sinaia, si prin cesiunea drepturilor de creanta-incasare care decurg dintr-un litigiu in care este implicata firma ONT Carpati, ca reclamant, si, pe de alta parte, Astra Trading, Banca Comerciala Romana (prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - AVAS) si AVAS, in calitate de parati.
De asemenea, pe lista garantiilor se mai afla si cesionarea veniturilor pe care le are de incasat de la SCHG, in suma de pana la 26 de milioane de euro plus dobanda aferenta.
ONT a anuntat, totodata, ca va gaja partile sociale pe care le detine la SCHG, precum si pachetul de actiuni de 72,9% detinut de New Marathon Tours la ONT.
JW Marriott a inregistrat un profit de aproximativ 16 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 14% fata de castigul din 2005. JW Marriott este unul dintre cele mai profitabile hoteluri de pe piata hoteliera, cu o marja de 41%, mentinandu-se pe primul loc in topul hotelurilor din Romania in ceea ce priveste cifra de afaceri.
Dupa primele noua luni ale anului trecut, ONT Carpati avea pierderi de circa 0,56 milioane de euro si o cifra de afaceri de 2,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO