Burse - Fonduri mutuale

Se apropie de sfârşit telenovela Amonil?

02.08.2010, 23:06 24

Conducerea producătorului de îngrăşăminte Amonil Slobozia (AMO),întrunită la finele săptămânii trecute, nu a reuşit să găseascănicio soluţie la alimentarea cu gaze din altă sursă decât cea aInteragro şi spune că se teme de eventualele conflicte socialegenerate de disponibilizarea celor peste 800 de angajaţi aisocietăţii.

Amonil a fost de mai multe ori în situaţia de a nu-şi mai puteacontinua activitatea, dar de fiecare dată a găsit soluţii. Aflatădin nou în impas din cauza anunţului Interagro de întrerupere alivrărilor de gaze, conducerea societăţii pare să fie depăşită desituaţie şi a amânat să ia o decizie.

"Consiliul de administraţie al Amonil a luat la cunoştinţă denotificarea Interagro privind rezilierea contractului de procesare2009.05.08/01.11.2009 şi în urma analizelor şi a dezbaterilorprecum şi a actualului context în care Amonil se află - activitateade producţie sistată pe întreaga platformă datorită efectuăriilucrărilor de revizie tehnică generală, cererea scăzută deîngrăşăminte chimice atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţaexternă, evitarea unor conflicte sociale generate de eventualeledisponibilizări colective, imposi­bilitatea asigurării necesaruluide gaz metan (a se observa comunicatul Romgaz privind lipsaresurselor până în anul 2012) - a amânat luarea unei hotărâriastfel încât, în funcţie de impactul acestor elemente, în cursullunii august să găsească soluţia optimă în vederea reluăriiactivităţii pe platformă", spun reprezentanţii companiei.

Conducerea Amonil a anunţat totodată că vrea să renegociezecontractul cu Chemgaz Holding, firma care i-a închiriat societăţiiactivele de producţie cu care-şi desfăşoară activitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO