Burse - Fonduri mutuale

Şeful bursei din Tokyo, a treia cea mai mare piaţă bursieră din lume, demisionează după ce în octombrie tranzacţionarea a fost întreruptă

Business internaţional

Şeful bursei din Tokyo, a treia cea mai mare piaţă...

Autor: Eduard Ivanovici

01.12.2020, 00:00 265

Koichiro Miyahara, şeful bursei din Tokio, şi-a dat demisia în urma dezastrului de luna trecută, când procesele de tranzacţionare au fost suspendate, fapt care a generat cea mai gravă întrerupere suferită de a treia cea mai mare piaţă bursieră din lume în ultimii 21 de ani, notează Reuters. 

Pe lângă faptul că oprirea a frustrat investitorii, incidentul a apărut într-o perioadă în care capitala niponă spera să atragă tot mai multe bănci şi administratori de fonduri din Hong Kong, pe fondul unei noi legi impuse de autorităţile chineze. Conducerea a dat vina pe o problemă hardware la sistemul de tranzacţionare „Arrowhead” şi a subliniat eşecul trecerii la un dispozitiv de rezervă.

„Regretabil este faptul că incidentul a avut loc într-o perioadă în care Japonia plănuia să îşi îmbunătăţească poziţia în centrul financiar global”, spune Akira Kiyota, următorul CEO al bursei din Tokio. Kiyota va accepta o reducere de 50% a salariului timp de patru luni, în timp ce salariile a doi executivi vor scădea cu 10% şi 20%.

Conform unui clasament realizat de Business Insider, bursa din Tokio ocupă locul trei la nivel mondial în funcţie de capitalizarea de piaţă, ajungând la o valoare de 5,7 trilioane de dolari. Pe primele două locuri se află Nasdaq, cu 13,8 trilioane de dolari, şi New York Stock Exchange, cu o capitalizare de piaţă de 19,3 trilioane de dolari. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO