Burse - Fonduri mutuale

Şeful Coca-Cola HBC, un grup cu venituri de 9 mld. euro, a venit la Ploieşti pentru a inaugura o investiţie de 11 mil. euro într-o linie de decontaminare fulgi PET

Şeful Coca-Cola HBC, un grup cu venituri de 9 mld. euro,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.10.2023, 16:25 8896

Sistemul Coca-Cola România, cel mai mare business din sectorul băuturilor răcoritoare din România, a finalizat investiţia într-o linie de decontaminare fulgi PET din fabrica de la Ploieşti, investiţie pentru care compania a aplicat pentru un ajutor de stat. Investiţia s-a ridicat la 55 mil. lei (peste 10 mil.euro)

„Aceasta nu este o zi importantă doar pentru România, ci şi pt grup. Când am devenit director general în regiune în 2013 prima călătorie a fost în România, odată cu inaugurarea liniei aseptice de îmbuteliere de la Ploieşti. De atunci nu am fost doar impresionat doar de oamenii de companie, ci şi din sistem şi de partenerii noştri. Fabrica din Ploieşti este a doua cea mai mare a grupului şi întotdeauna a fost pionieră a inovaţiei în grup”, a spus Zoran Bogdanovic, CEO, Coca-Cola HBC, grup cu venituri de peste 9,1 miliarde de euro în 2022. El a fost prezent la evenimentul de inaugurare a noii linii, un eveniment care a reunit executivii de la nivel local, dar şi European al Coca-Cola HBC. Alături de Zoran Bogdanovic, au vorbit în cadrul evenimentului Nikos Koumettis, preşedinte pentru Europa în cadrul The CocaCola Company, dar şI Jovan Radosavljevic, general manager, Coca-Cola HBC România şi Mark Docherty, country manager al The Coca-Cola Company.

„Investiţia s-a ridicat la 55 milioane de lei, dintre care 17,5 milioane de lei a fost din ajutor de stat”,a  spus Jovan Radosavljevic, general manager, Coca-Cola HBC România. Sistemul Coca-Cola a investit aproape 30 mil. euro în dezvoltarea capacităţii de producţie, a operaţiunilor locale şi achiziţii de echipamente în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO