SIF Moldova a marcat un profit de 55 mil. lei din vânzările de active, în scădere faţă de anul trecut

2 nov 2015 Autor: Roxana Pricop

SIF Moldova (SIF2) a încheiat primele nouă luni ale anului cu un câştig de 55,5 mil. lei din vânzarea de active, de 4,5 ori mai mic decât rezultatul obţinut în acelaşi in­terval al anului trecut. Din dividendele plă­tite de com­paniile din portofoliu, SIF-ul a încasat venituri de 22 mil. lei, în scădere cu 12% faţă de 2014.
 
Profitul net după primele nouă luni din an al SIF-ul este de aproape 80 mil. lei, în scădere faţă de acelaşi interval al anului 2014 în condiţiile în care societatea şi-a di­mi­nuat ritmul de vânzare. Pentru întreg anul 2015, SIF-ul şi-a bugetat un profit net de 111 mil. lei.
 
După primele trei trimestre, valoarea in­ves­tiţiilor făcute de SIF Moldova în por­to­foliul „deţineri majoritare“ se ridică la 108 mil. lei, urmând să mai crească cu circa 19 milioane de lei până la finalul anului.
 
Printre acţiunile pe care SIF-ul le-a vândut în acest an se numără titlurile BRD şi cele ale Băncii Transilvania. Dacă vânzările de acţiuni BRD au fost motivate de asigu­rarea de lichidităţi pentru programul de in­vestiţii, în cazul vânzărilor de acţiuni Banca Tran­sil­vania (TLV), aces­tea au fost motivate de res­pectarea limitelor ma­xime de deţinere.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.11.2015

 

Cuvinte cheie:
sif
, sif moldova
, scadere
, active
, trecut
, vanzari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide