Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania aduce Comcm la Bursa printr-un IPO de 10 mil. euro

12.12.2007, 17:36 22

SIF Transilvania a demarat procedurile pentru listarea firmei de constructii Comcm (CMCM) la Bursa de Valori Bucuresti, operatiunea urmand sa se realizeze printr-o oferta publica (IPO) prin care vrea sa atraga 10 mil. euro, estimata a fi finalizata in partea a doua a anului viitor.
Banii urmeaza sa fie folositi pentru dezvoltarea unui proiect rezidential pe terenul de peste 20 de hectare pe care Comcm il detine in Constanta.
"In circa 3-5 ani de zile activitatea Comcm va trebui sa fie relocata pentru ca zona se dezvolta puternic, iar pretul terenurilor a urcat deja destul de mult. In loc vrem sa construim un proiect de locuinte. Am demarat deja procedurile pentru constructia a trei blocuri, avem un plan de urbanism pentru proiect si suntem in stadiul obtinerii certificatului de urbanism", spune Floriean Firu, director general adjunct al SIF Transilvania si presedintele societatilor Comcm si Scut din Constanta.
Banii stransi din oferta publica ar urma sa fie folositi pentru dezvoltarea cartierului de locuinte, conducerea societatii precizand ca dispune de toata logistica necesara pentru dezvoltarea, constructia si vanzarea proiectului.
Comcm a achizitionat la inceputul anului pachetul majoritar la firma de constructii Scut Constanta (SCUT), de la SIF Transilvania. Reprezentantii SIF spun ca intentioneaza ca dupa incheierea ofertei de listare a Comcm sa realizeze o evaluare a activelor Comcm si Scut in vederea unei fuziuni intre aceste societati.
"Veriga lipsa o reprezenta transportul de materiale de constructii, care va fi asigurat de Scut Constanta, ce va deveni parte integrata a Comcm", a precizat Firu. In prezent, SIF Transilvania vrea sa stranga prin majorarile de capital de la Comcm si Scut, ambele listate pe piata RASDAQ, circa 9,1 mil. euro (32,1 mil. lei), o parte din aceste sume urmand sa fie utilizate pentru dotarea cu utilaje si investitii de mediu finantate in proportie de 60% cu fonduri structurale. Condurerea SIF Transilvania a estimat investitiile totale cu fonduri structurale la 6-7 mil. euro.
"La Comcm am depus deja documentatia necesara pentru atragerea de fonduri strucurale, iar la Scut aceasta urmeaza sa fie depusa in circa doua saptamani", spune Floriean Firu.
Conducerea Comcm va propune actionarilor in adunarea generala de la jumatatea lunii viitoare majorarea capitalului societatii cu circa 9,3 mil. euro (32,9 mil. lei) prin incorporarea profitului din anii anteriori, in suma de 3,4 mil. euro (aproape 12 mil. lei), si noi aporturi din partea actionarilor, in valoare de circa 6 mil. euro (20,9 mil. lei).
Circa 1,8 mil. euro (6,3 mil. lei) va reprezenta aportul Comcm la majorarea de capital a Scut, iar alte 2 mil. de euro (7 mil. de lei) vor fi folosite pentru acoperirea unei parti din creditele contractate in vederea achizitiei pachetului majoritar la Scut. Restul sumelor urmeaza sa fie folosite pentru cofinantarea din fonduri structurale a propriilor investitii.
Comcm a inregistrat in primele noua luni un profit net de 1,8 mil. euro (6 mil. lei), cu 70% mai ridicat decat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul unui avans al afacerilor cu 30%, la 9,9 mil. euro (32,8 mil. lei).
SIF Transilvania detine un pachet de circa 56% din actiunile Comcm, firma de constructii detinand la randu-i un pachet de circa 63,5% din titlurile Scut Constanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO