Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania pierde 6,3% sub presiunea gratuitelor

08.07.2008, 20:03 12

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) au inchis sedinta de ieri cu o scadere de 6,3%, dupa intrarea la tranzactionare a actiunilor distribuite cu titlu gratuit in cadrul majorarii de capital de anul trecut.
CNVM a hotarat miercurea trecuta deblocarea actiunilor SIF Transilvania, dupa ce SIF-ul a castigat procesul intentat de Cocor privind anularea majorarii de capital. Cele 546 de milioane de actiuni SIF Transilvania au devenit ieri disponibile la tranzactionare. Brokerii sustin ca unii investitori s-au grabit sa-si vanda actiunile primite in majorarea de capital, dupa un an de asteptare.
"Majoritatea clientilor care aveau actiuni SIF Transilvania din majorare si le-au vandut. Mi se pare firesc sa fie asa dupa ce investitorii au stat cu actiunile blocate un an", a declarat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.
Presiunea la vanzare a dus pretul in jos, mai ales pe finalul sedintei, insa cotatiile au inregistrat variatii puternice pe parcursul zilei. In deschidere, actiunile SIF3 au castigat 7,2%. Dupa o ora de tranzactionare insa, au inceput sa apara mai multe ordine la vanzare, iar pretul a scazut cu 7,2%.
Volumul tranzactiilor de ieri de pe SIF3 s-a ridicat la 13 milioane de actiuni, de zece ori peste nivelul mediu din acest an, de circa 1 milion de actiuni pe zi, in timp ce tranzactiile s-au ridicat la 4 mil. euro.
"Toata lumea se asteapta ca o mare parte din actiuni sa se regaseasca la investitori, care s-au saturat de asteptat si de scaderi si care le vor vinde", spune Adrian Danciu, analist la Broker Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO