Burse - Fonduri mutuale

SIF5 îşi consolidează poziţia în industrie

SIF5 îşi consolidează poziţia în industrie

Autor: Radu Bostan

03.11.2015, 00:03 582
SIF Oltenia (simbol bursier SIF5) a reluat achiziţiile la companiile din industrie, numai vineri cumpărând acţiuni de circa 40.000 lei la Antibiotice Iaşi (ATB), Şantierul Naval Orşova (SNO) şi Argus Constanţa (UARG).

Cele trei companii reprezentau împreună aproape 10% din valoarea activului net al SIF Oltenia la 30 iunie, iar SIF este la rândul său acţionarul majoritar al producătorului de ulei Argus şi investitor semnificativ în producătorul de medicamente şi constructorul de nave.

Investiţiile au fost realizate toate în ziua de vineri şi fac parte din aceeaşi campanie de consolidare începută la începutul lunii octombrie după ce SIF Oltenia a achitat dividendele către acţionari.

SIF Oltenia a cheltuit 34.000 lei pentru a-şi mări deţinerea la producătorul de medicamente, unde este al doilea acţionar după Ministerul Sănătăţii, care controlează compania cu 53%. Pentru investiţia în Şantierul Naval Orşova, unde este de asemenea al doilea investitor după SIF Transilvania (SIF3), SIF Oltenia a alocat vineri aproape 7.900 lei. Pe lista de achiziţii s-a aflat şi Argus, unde SIF a cumpărat acţiuni în valoare de 6 lei.

SIF controlează Argus cu peste 85% din acţiuni, însă conducerea societăţii de investiţii şi-a exprimat anterior intenţia de a-şi vinde participaţia la producătorul de ulei.

SIF Oltenia ţinea în depozite bancare peste 54 milioane de lei la finalul lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO