Burse - Fonduri mutuale

Spaniolii de la GED investesc 6 mil. euro in sectorul energetic

25.08.2009, 16:50 29

Compania de investitii private (private equity) GED a achizitionat 60% din societatea Total Eurobusiness, activa pe segmentul proiectelor de cogenerare energetica, printr-o majorare de capital de 6 mil. euro. Investitia totala a GED in cadrul companiei va ajunge la 12 mil. euro in urmatorii ani.

Cogenerarea inseamna producerea combinata de energie electrica si energie termica, principalele avantaje fiind eficienta energetica si economia de combustibili.

"Sectorul energetic are un potential ridicat de dezvoltare, sustinut pe de o parte de accesarea fondurilor europene, dar si de numarul ridicat de proiecte din domeniile public si privat", a declarat pentru ZF Anca Ionescu, director pentru biroul GED din Romania.

Total Eurobusiness a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 21,7 mil. lei si un profit de 605.000 lei. Anterior tranzactiei, actionarii firmei erau Serban Tiganas, care va detine functia de director executiv, cu 23% din capital, societatile Citagodo si Amigrales Holdings din Cipru cu cate 37% din capital, restul fiind detinut de firma Austria Prompt Service.

In urma cu un an, un alt fond de private equity, RAEF, a cumparat o fabrica de micropelete de langa Sighetu Marmatiei, in urma unei tranzactii de peste 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO