Burse - Fonduri mutuale

Strainii au vandut luna trecuta prin KBC si ING

Strainii au vandut luna trecuta prin KBC si ING

Click pentru imaginea marita

04.02.2008, 18:36 13

Societatile de brokeraj KBC Securities si ING au intermediat in luna ianuarie din acest an cele mai mari tranzactii de la Bursa de Valori Bucuresti, perioada in care cele mai lichide actiuni au inregistrat scaderi puternice.
Corectia severa a fost pusa de cei mai multi dintre brokerii de pe piata pe seama vanzarilor realizate de fondurile straine de investitii care si-au lichidat pozitiile la nivelul intregii regiuni.
Potrivit acestora, pe piata noastra activeaza fonduri de investitii care fac parte din unele dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, iar in cazul in care apar probleme pe plan mondial, de obicei investitiile pe pietele emergente sunt printre primele vizate pentru a fi lichidate sau reduse pozitiile.
KBC si ING au intermediat impreuna tranzactii de peste 450 mil. lei (122 mil. euro), reprezentand circa 20% din transferurile totale din piata, intr-o perioada in care transferurile cu pachete semnificative au fost foarte putine la numar si de mica valoare, predominand cele cu blue-chipsuri. BT Securities a urcat pana pe pozitia a treia, aceasta fiind urmata in top de Raiffeisen.
CA IB Securities, care a fost a doua societate de brokeraj de la Bursa anul trecut, a coborat in ianuarie pe locul 11.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO