Finanţe personale

Surse: Trei investitori vor să cumpere fondurile Intercapital

12 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Trei investitori, printre care se numără şi o bancă co­mer­cia­lă, ar fi interesaţi de achiziţionarea societăţii de ad­mi­nis­trare Intercapital Investment Management de la firma de bro­keraj Intercapital Invest, potrivit unor surse din piaţă. Un nou jucător şi-ar putea face astfel intrarea pe o piaţă de 23 mld. lei unde băncile fac regulile jocului.

Intercapital IM, cu active în gestiune de circa 2 mil. lei, este printre cei mai mici  manageri de active de pe piaţa locală şi ar fi „de vânzare“ începând din toamna anului trecut du­pă ce „deal“-ul cu un grup de investitori a căzut din cauza di­fi­cultăţilor intervenite în obţinerea avizului pentru tran­zac­ţia de preluare din partea Autorităţii de Supra­ve­ghere Fi­nanciară, potrivit unor surse apropiate negocierilor.

Acum, trei investitori ar fi depus scrisori de interes pen­tru achiziţionarea societăţii de administrare de la firma de bro­keraj Intercapital Invest, care deţine 99,99% din ac­ţiuni. O bancă comercială care nu este prezentă pe piaţa ad­mi­nis­tră­rii de active s-ar afla printre cei interesaţi, potrivit unor sur­se din piaţă. Unul dintre investitori ar fi obţinut ex­clu­si­vi­tate pentru parafarea tranzacţiei până pe 10 fe­bruarie, po­trivit unor surse din piaţă.

Contactat de Ziarul Financiar, Răzvan Paşol, directorul ge­neral al firmei de brokeraj Intercapital Invest, nu a dorit să comenteze informaţiile.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2016

 

Cuvinte cheie:
intercapital
, bursa
, fonduri
, investitori
, achizitie
, brokeraj
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide