Burse - Fonduri mutuale

Tender a obţinut cu Vulcan un super contract de 54 mil. dolari de la compania petrolieră din Kuwait

Autor: Andrei Chirileasa

21.03.2012, 20:21 624

Producătorul de echipamente energetice şi industriale Vulcan Bucureşti, membră a Grupului Tender al omului de afaceri Ovidiu Tender, a câştigat un contract în valoare de 54 de milioane de dolari (40,9 mil. euro), în urma unei licitaţii organizate de Kuwait Oil Company pentru fabricarea a 210 unităţi de pompare şi a pieselor de schimb aferente.

Contractul se va derula pe parcursul a 5 ani, iar producţia primelor unităţi de pompare va începe în circa o lună, după încheierea lucrărilor de proiectare, potrivit unui anunţ al companiei.

Vulcan a mai semnat de la începutul anului două contracte importante: unul de 4 milioane de euro cu compania Black Sea din Dubai, pentru fabricarea de cazane sub presiune ce vor fi livrate în Iraq, şi un altul cu grupul belgian Wincke pentru construcţia unor echipamente sub presiune în Serbia, care se ridică la 1,2 milioane de euro.

În perioada imediat următoare compania va semna un contract de 7,5 milioane de euro cu firma Babcock Volund, pentru fabricarea a două cazane destinate Primăriei din Copenhaga, şi se află în discuţii avansate cu o firmă din Israel pentru montajul unor centrale pe gaz de producere a energiei, care ar putea aduce companiei româneşti încă 15 milioane de euro.

"Ne bucurăm de încrederea marilor operatori din energie de peste hotare, parteneri tradiţionali ai Vulcan. Vom continua, însă, ofensiva asupra pieţelor noi, abordarea directă a clienţilor şi menţinerea unor preţuri competitive, care să ne aducă noi contracte şi în partea a doua a anului", spune Adrian Volintiru, directorul general al companiei Vulcan.

Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa, în acest sector, şi unul dintre liderii mondiali. Compania, care are circa 900 de angajaţi, a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 23 de milioane de euro şi estimează pentru primul trimestru al acestui an realizarea unei cifre de afaceri de circa 30 de milioane de lei (6,9 mil. euro).

"Anul acesta avem ca ţintă atingerea unei cifre de afaceri de 35 de milioane de euro", afirmă Adrian Volintiru.

Vulcan este listată pe piaţa RASDAQ şi are o capitalizare de 3,4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO