Burse - Fonduri mutuale

Teraplast stopeaza extinderea si inchide 5 showroomuri

06.07.2009, 20:00 29

Producatorul de profiluri din PVC Teraplast Bistrita (TRP) a anuntat ca va inchide cinci showroom-uri si va renunta la deschiderea altora doua, din cauza conjuncturii economice actuale.

In urma acestei decizii, Teraplast va ramane cu 12 unitati de vanzari functionale.
Compania a precizat ca cele sapte puncte de vanzare care vor fi inchise nu erau functionale, fiind ori in stadiul de proiect, ori urmau sa fie a doua unitate dintr-o zona care este in prezent acoperita.
"Avand in vedere conjunctura economica actuala, s-a decis revizuirea structurii de vanzari si amanarea deschiderii de noi showroomuri, simultan cu concentrarea pe cresterea vanzarilor in showroomurile existente. In momentul in care punctele de vanzari existente vor fi consolidate, iar piata va da semne de revenire din criza, se va studia si posibilitatea francizarii showroomurilor existente si a deschiderii de noi puncte de lucru", au declarat reprezentantii Teraplast intr-un raport transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Teraplast a inregistrat in primele trei luni din acest an o cifra de afaceri mai mica cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, in scadere de la 42 mil. lei la 30,2 mil. lei (7,1 mil. euro). In acelasi timp, profitul companiei a crescut cu 6%, de la 2,4 mil. lei la circa 2,6 mil. lei (0,6 mil. euro).
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 213 mil. lei, in crestere cu 9,4% fata de 2008. Profitul net ar urma sa scada cu 16%, de la 19,3 mil. lei la 16,2 mil. lei, potrivit bugetului aprobat de actionari in aprilie.
Compania este listata la BVB din 2008, fiind ultima societate care a derulat o oferta publica initiala incheiata cu succes. Actiunile Teraplast se tranzactioneaza de cateva luni in jurul nivelului de 0,35 lei/actiune, la aceasta cotatie capitalizarea companiei fiind de 25 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO