Burse - Fonduri mutuale

TeraPlast urcă luni cu 9% la Bursă după ce a chemat acţionarii să aprobe dublarea preţului de răscumpărare

TeraPlast urcă luni cu 9% la Bursă după ce a chemat...

Autor: Tibi Oprea

01.11.2021, 13:42 1158

Acţiunile TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), producător de materiale de construcţii controlat de omul de afaceri Dorel Goia, se apreciau luni la ora 13.30 cu 9%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 7,6 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Avansul acţiunilor TRP vine după ce Consiliul de Administraţie a convocat acţionarii în data de 3 decembrie 2021 pentru a aproba majorarea preţului maxim de achiziţie al acţiunilor răscumpărate de la valoarea de 1 leu pe acţiune la 2 lei pe acţiune şi suplimentarea numărului acţiunilor care vor fi răscumpărate cu 2 milioane de acţiuni, până la maximum 7,5 milioane de acţiuni.

Astfel, compania controlată de omul de afaceri Dorel Goia vrea să modifice hotărârea adunării generale extraordinare a acţionarilor din 24 august 2020, modificată ulterior prin AGEA din 25 iunie 2021, prin care s-a aprobat „răscumpărarea unui numar de maxim 5.500.000 acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune la un preţ minim egal cu preţul de piaţa de la BVB din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 1 leu/actiune”.

Acţiunile proprii răscumpărate de societate vor fi oferite angajaţilor, membrilor conducerii societăţilor din grupul Teraplast şi administratorilor societăţii, cu titlu gratuit, în cadrul unui program stock option plan.

Anterior, compania a înregistrat la bursă patru şedinţe consecutive de scădere, în care declinul cumulat a fost de 15,1%, arată calculele realizate de ZF.

TeraPlast a raportat pe 25 octombrie o cifră de afaceri de 451 milioane de lei aferentă primelor nouă luni din 2021, în creştere cu 46% faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2020, respectiv o EBITDA (veniturile înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare) de 64,5 mil. lei, în urcare cu 32% şi un profit net de 43,3 milioane de lei, plus 41%, potrivit datelor din raportul trimestrial.

Acţiunile TRP înregistrează o creştere de 239% de la începutul anului, respectiv mai mult de o triplare, pe fondul unor tranzacţii de 620 mil. lei. Compania are 2,4 miliarde de lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 46,83% de Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii are o participaţie de 12%, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO